Muumi Baby

Markkinoinnin ja myynnin automaatio, Sisältö- ja kasvumarkkinointi, Verkkopalveluiden suunnittelu ja toteutus

Kohti digitaalista liiketoimintaa

Delipap Oy on suomalainen perheyritys, jonka tuotteita löytyy useasta kodista läpi Suomen. Buorre ja Delipap Oy ovat rohkeasti uudistaneet Muumi Baby -vaippojen brändiä ja ilmettä sekä laajemmin liiketoimintaa ja verkkoratkaisuja.

Pitkäikäisen yrityksen ja luotettujen tuotteiden historiaa kunnioittaen Buorre on tuottanut ajankohtaisia tarpeita täyttäviä ratkaisuja: tämä on tarkoittanut kokonaisvaltaista digitaalista murrosta Muumi Baby -vaippojen brändin liiketoimintaan. Heti yhteistyön alussa määriteltiin, kuinka brändiä lähdetään rakentamaan datan, digitaalisen myynnin ja markkinoinnin automaatioiden avulla.

Samalla valittiin sopivimmat työkalut mediaseurantaan, verkkopalveluihin, sosiaalisen median hallintaan, hakukoneoptimointiin, analytiikkaan ja raportointiin. Asiakastiedon hallinta ja hyödyntäminen markkinoinnissa ja digitaalisten palveluiden kehittämisessä on tärkeä osa kokonaisuutta.

Ladataan...
  • "Buorren tiimi tekee töitä täydellä sydämellä! Muumi Babyn verkkosivut ja -kauppa uudistettiin nopealla aikataululla ja olimme erittäin iloisia siitä, kuinka kokonaisvaltaisesti Buorren tiimi oivalsi juuri meidän brändimme tarpeet."
    - Maria Heinonen, Digital Brand Manager, Delipap

Käyttökokemus kohdilleen

Buorre vastasi visuaalisesti houkuttelevan, modernin verkkosivun ilmeen ja rakenteen uudistamisesta sekä toteutuksesta. Sivusto kertoo tarinaa Muumi Baby -vaippojen brändin arvoista ja tuotteiden laadusta hakukonenäkyvyys huomioiden, jotta sivusto tavoittaa kohdeyleisönsä mahdollisimman hyvin myös hakutuloksissa.

Muumi Baby -vaipoille luotu verkkokauppa tuo asiakkaille mahdollisuuden tilata tuotteita ensi kertaa suoraan kotiovelleen kuukausitilauksen muodossa: konsepti aidosti helpottaa lapsiperheiden elämää. Kuukausitilauksen visio kumpusi brändin asiakkaiden tarpeiden kartoittamisesta ja tunnistamisesta.

Verkkokaupan suunnittelussa ja toteutuksessa asiakkaiden käyttökokemus on ensisijaisessa roolissa. Uuden sivuston julkaisun jälkeen käyttökokemuksen kehittäminen palautteen, uusien tarpeiden ja datan pohjalta jatkuu yhä aktiivisessa yhteistyössä Delipap Oy:n tiimin kanssa.

 

Digi, digi, digi

Digitaalinen kauppa tarvitsee digitaalista markkinointia. Delipap Oy on panostanut viimeisen vuoden aikana Muumi Babyn digimarkkinointiin niin sisäisesti, kuin ulkoisia resursseja hyödyntäen. Buorre on auttanut Muumi Baby -bränditiimiä kampanjoiden ideoinnissa, luonnissa ja seurannassa.

Markkinointia on kohdennettu entistä paremmin rakentamalla näytetilausprosessit kerryttämään oikeanlaista dataa esimerkiksi asiakaskohtaisesti lapsen iästä. Markkinoinnin automaation ratkaisut ja kohdennettu sisällöntuotanto ovat kiinteä osa brändiuudistusta, ja kohdennukset näkyvät niin uutiskirjeissä, verkkosivuissa kuin somessakin.

Vastaava toteutus myös teille? Jatketaan keskustelua!

Käyttäjäystävälliset verkkopalvelut

Brändi tunnetuksi & erottuvaksi

Rohkea uudistuminen