Blogi

Verkkosivusto digitalisaation järjestelmäviidakossa

Iikka Ruotsalainen | 25.8.2021
Digitaalisen liiketoiminnan järjestelmäviidakossa saatat joutua kaivamaan jopa viidakkoveitsen esiin. Raivatessasi tietä yrityksesi digitaalisille toiminnoille tulet huomaamaan, että helposti päivitettävä ja kestävä verkkosivusto on digitaalisen liiketoimintasi perusta.

Liiketoiminnan digitalisointi on laajempi käsite kuin tavallisen tallaajan aivot pystyvät välttämättä edes sisäistämään. Kymmeniä, satoja ja tuhansia järjestelmiä löytyy esimerkiksi asiakas-, tuote- ja varastotiedon hallintaan, myynnin tueksi, markkinointiin ja sen automatisointiin, liidien generointiin, projektinhallintaan, kassajärjestelmiin ja maksamiseen, eri liiketoiminnan mittarien mittaamiseen… Jo tämän luetteloinnin teko nosti itselleni pienen hien pintaan (mutta ei kauhusta, vaan innostuksesta). Valikoima digitaalisella toimintakentällä on loputtoman laaja.

Onneksi näille kaikille pystyy löytämään yhden varman tarttumispisteen: verkkosivuston. Ilman verkkosivuston tarjoamaa kotipesää usea järjestelmä jäisi irralliseksi, turhaksi ulottuvuudeksi mahdollisesti ilman varsinaista tiedon tuottajaa.

 

Kestävä verkkosivusto

Verkkosivusto on juurikin se yhdistävä tekijä, joka toistuu joka ikisessä menestyksekkäässä asiakkaidemme liiketoiminnan digitalisoinnin hankkeessamme. Siksi väitänkin, että on fiksua, kannattavaa ja kestävää huolehtia siitä, että verkkosivusto tarjoaa mahdollisuuden muuhun, sitä ympäröivään digitaaliseen kehittämiseen. Voit ajatella verkkosivustoa vaikkapa viidakon keskellä olevana keitaana, jonka ympärille muut järjestelmät nivoutuvat muodostaen viidakkomaisen ja silti ah, niin toimivan kokonaisuuden.

On ymmärrettävää, että yrityksesi verkkosivustossa tai -kaupassa eniten kiinnostavat ensisijaisesti sen sisältö, ulkoasu ja käytettävyys. Ne ovat asiat, jotka asiakkaasi näkevät ja kokevat ja ne myös vastaavat asiakkaasi tarpeeseen. Sivuston yksinkertaisen sisällöllisen päivittämisen, loogisen hallinnan ja ylläpitäjän kokeman käytettävyyden ja liiketoiminnan kehittymisen asettamien tarpeiden huomioimisen sivuuttaa puolestaan aivan liian helposti, koska nämä asiat eivät näy suorilta käsin verkkosivulla vierailevalle asiakkaalle. Ne kuitenkin mahdollistavat sen, että myös tulevaisuudessa asiakkaillesi esitetään liiketoimintanne kannalta tärkeimmät sisällöt loogisesti ja brändinne mukaisesti.

 

Päivitettävyys ennen kaikkea

Osa jokapäiväistä työtämme Buorrella verkkosivukehityksen parissa onkin pallotella, sparrailla ja ihmetellä sitä, millaisilla ratkaisuilla voimme varmistaa sivustosi helpon päivitettävyyden nyt ja aina. Etsimme vastauksia haasteisiin, joita kokemuksemme mukaan arvioimme syntyvän kuukauden, vuoden tai vaikkapa kahden vuoden päästä, kun sivustoa aktiivisesti päivitetään. Verkkosivuston päivitettävyyden varmistamisessa paras nyrkkisääntö onkin kääntää katse kohti tulevaa ja käyttää skenaarioihin perustuvaa ajattelumallia.

Luomme ratkaisuja tarpeisiin ja ehtoihin, joita asiakkaidemme jatkuvasti kehittyvä liiketoiminta synnyttää ja asettaa verkkosivuston toiminnoille. Suurin sanaton kiitos on, kun huomaamme liiketoimintasi kehittymisen verkossa ilman päivitettävyyteen liittyviä kehitysongelmia. Kun verkkosivusto on vankka kivijalka, voimme yhdessä keskittyä muiden järjestelmien käyttöönottoon ja huolehtia siitä, että liiketoiminnallinen kehitys heijastuu tehokkaasti myös muualle digitaaliseen maailmaan.

 

Mitä kaikkea suunnittelussa pitää huomioida?

Jotta sinun ei tarvitsisi käyttää aikaasi näiden pohtimiseen, me otamme huomioon suunnittelussa muun muassa seuraavat asiat:

  • Liiketoimintasi sivustolle asettamat tarpeet skenarisoidaan, kun sisältöjen päivitettävyyttä suunnitellaan. Jos sivustosi sisältää vain yhden tuotteen kaupan ja aktiivisesti päivitettävän blogin, ei blogisisältöjen ja tuotteiden väliselle linkitykselle ole tarvetta. Kuitenkin on järkevää huomioida tuotevalikoiman kasvu ja blogisisältöjen suorat viittaukset myytäviin tuotteisiin – lisäämme siis heti option blogisisältöön liittyvien tuotteiden linkitykseen, jotta myöhemmin voimme näyttää tuotesivulla epäröiville potentiaalisille asiakkaillesi tuotteeseen liittyvää sisältöä.

 

  • Sivuston normaali sisällöllinen päivittäminen ei pitäisi olla sidonnainen henkilöihin tai dokumentteihin. Sen sijaan luomme ratkaisuja, jotka ovat intuitiivisia ja pohjautuvat jo opittuihin normeihin eri käyttöliittymissä. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen!

 

  • Sisällön rakenne on modulaarinen ja helposti uudelleen määritettävissä ja järjesteltävissä. Takaamme, että esimerkiksi verkkosivujesi merkityksellisin sisältö saa aina ansaitsemansa paikan ja tarvittavan laajuuden.

 

  • Hallintanäkymät roolitetaan niin, että esimerkiksi pysyvät tai tarpeettomat asetussivut eivät ole kaikille näkyvissä. Silti ilman erikseen määrittelyä jokaisen päivittäjän käyttäjällä tulisi tarvittaessa olla pääsy jokaisen näkymään, jotta sivusto varmasti kestää mahdolliset palveluntarjoajan muutokset tai yrityksesi henkilöstön vaihtuvuuden.

 

  • Päivitysnäkymien tulee tarjota helpot reitit tarvittavien verkkosivusisältöjen päivittämiseen. Jos sisältöä ei päivitetä teknisistä tai loogisista syistä sieltä, mistä sitä intuitiivisesti ensimmäisenä etsisi, tarjoamme ohjeet ja reitti sisällön päivittämiseen.

 

  • Juuri luodun sisällön tulee noudattaa sen hetkistä brändi-ilmettäsi automaattisesti, ilman mitään asetuksia tai ei-intuitiivisia toimia. Kuitenkin ulkoasun tulee tarpeen vaatiessa joustaa, kun valinta tälle tehdään tiedostetusti. Tämä mahdollistaa vaikkapa yksittäisen palvelun brändäämisen erilliseksi erikoispalveluksi.

 

Viidakkoveitsi esiin

Kun verkkosivusto on luotu kestäväksi päivitettävyyden näkökulmasta, ratkaisut muuhun kehitykseen, oikeiden rinnakkaisten teknologioiden ja sivuston riippuvuuksien käyttöönottoon, ovat paljon helpommin löydettävissä (jutellaan kestävistä riippuvuusvalinnoista ja -käyttöönotoista vaikka sitten seuraavassa blogitekstissä). Tällä vältämme verkkosivuston rönsyilemisen ja varmistamme sivuston taipumisen muuttuvaan ympäristöön, kun liiketoimintasi ja asiakkaasi tarpeet elävät ja päivittyvät. ‍

Aloitetaan järjestelmäviidakon raivaus yhdessä ja viedään liiketoimintasi seuraavalle digitaaliselle tasolle. Helpoin eka askel on soittaa minulle +358 400 561 829 tai laittaa sähköpostia tulemaan!

 

 

Voit myös lähettää viestiä lomakkeen kautta.

Lisää blogikirjoituksia

Ladataan...
Mika Vehmersuo | 18.11.2021

Digitaalinen ekosysteemi vauhdittamaan liiketoiminnan kasvua

Digitaalinen ekosysteemi on kokonaisuus ja toimintamalli, jossa yrityksen markkinointi, myynti ja liiketoiminta jalkautuvat yrityksen voimavaraksi digitaalisessa ympäristössä.

Lue blogiteksti

Buorre mukana Pohjanmaan Teollisuus-tapahtumassa

Tulevaisuuden visiot kohtaavat nykyaikaiset ratkaisut, kun alan kokeneet tekijät ja vaikuttajat kokoontuvat yhteen. Tule tutustumaan Buorren osastoon tapahtuman ytimessä!

Lue blogiteksti
Tuomas Paananen | 16.9.2021

Viisasta kilpailuetua: design guideline määrittää vision

Kokoa yrityksenne liiketoiminnan pääperiaatteet, muotoilun prosessit sekä tulevaisuuden tavoitteet yksien kansien sisään. Erottuminen kilpailijoista on mahdollista, nyt ja aina.

Lue blogiteksti
Joonas Pulliainen | 9.9.2021

Tuo tuotteesi ja palvelusi elävämmin esiin

3D-animaatio tarjoaa sellaista virikettä, jota katsojan on lähes mahdotonta ohittaa. Animaatioiden loputtomat tyylimahdollisuudet ja kustannustehokkuus ovat kuin oikoteitä onneen.

Lue blogiteksti