Uutiset

Oppi menneestä, ote tulevaisuudesta: Buorren versio 14.0

Sami Relander | 20.4.2021
Teini-ikäisen toimiston syntymäpäiväpuheen voisi hyvin aloittaa lainaamalla Søren Kirkegaardia, joka totesi, että "elämää voi ymmärtää vain katsomalla taaksepäin, mutta sitä on elettävä vain katsomalla eteenpäin".

Tämän ajattoman viisauden taakse kätkeytyy myös ajatus siitä, että mahdollinen aikaisempi menestys ei ole tietenkään tae tulevaisuuden menestyksestä. Historialla on toki merkitystä – oppia ikä kaikki!

Syntymäpäivänä on hyvä syntyä uudestaan. Pakko ei ole ehkä ihan jokaisena syntymäpäivänä, mutta säännöllisesti kuitenkin. Eikä aina ole pakko uudelleensyntyä sataprosenttisesti, mutta huonoista vanhoista tavoista on aidosti syytä oppia pois ennen kuin korvaa ne uusilla oivalluksilla. Usein tämä on helpommin sanottu kuin tehty, mutta käytännössä mahdollista.

Jotta voi jatkaa olemassaoloa (puhumattakaan olemassaolon jatkamista menestyksekkäästi) täytyy kyetä muuttumaan. Tulevaisuudessa parhaiten menestyvät sopeutuvaisimmat ja ketterimmät, eivät suurimmat tai vahvimmat. Kysy vaikka Charles Darwinilta.

Uudistumme ja uudistamme

Uudesti syntymisen tärkein komponentti ei ole pohdinta yrityksen tavoitteesta eikä suunnasta. Tärkeintä on itsekriittinen reflektointi siitä, miksi olemme ylipäätään olemassa ja mikä on se todistettava lisäarvo, jonka osaamme ja haluamme tuottaa asiakkaillemme. Välttämättä ei tarvitse keksiä pyörää uudestaan, vaan tässä riittää, että edellä mainitut asiat kykenee ymmärrettävästi artikuloimaan ja visualisoimaan.

Tätä ajatusta vasten me buorrelaiset olemme uudistuneet ja uudistaneet yhtiötämme ollaksemme parempia itsellemme sekä parempia asiakkaillemme. Ulkoseinät jätettiin pystyyn, kaikki muu uudistettiin. Kova urakka, mutta nyt työ alkaa kantaa hedelmää. Rakkaat ja kunnioitetut kilpailijat, you better watch out!

Viimeisin versiomme

Nyt uudistukset alkavat näkyä ja tuntua, eivät pelkästään sisäisesti mutta myös ulkoisesti. Olemme ylpeästi Uusi Buorre, mutta nöyrästi haluamme ansaita tämän joka päivä tuloksillamme.

Itsekriittisen reflektion lopputulemana väitänkin: uusi Buorre on uusi ja entistäkin parempi. Versio 14.0. Onnea, kiitos ja kippis!

Juhlaterveisin,

Sami

Sami Relander

sami.relander@buorre.fi

+358 50 567 0261

Ota meihin yheyttä ja aloitetaan yhteinen taival!