Blogi

Kuusi kuukautta osana markkinoinnin kehitystä ja suunnittelua

Reetta Mäkelä | 26.4.2022
Buorren omaa viestintää ja markkinointia on vahvistanut puolen vuoden ajan tehokas Graphic Design Trainee Reetta Mäkelä. Lue Reetan omia ajatuksia ja kokemuksia harjoittelusta Buorrella!

Vauhdilla kohti oppimiskokemusta

 

Takana on kuusi kuukautta harjoittelua Buorrella ja koen olevani monta uutta kokemusta rikkaampana! Harjoitteluni Buorrella on sujahtanut ohi yhtä nopeasti kuin olin osannut odottaakin. Olen kuluneiden kuukausien aikana saanut paljon uutta tietoa markkinoinnista ja siitä, millaista on työskennellä osana suurempaa organisaatiota. 

Olen viihtynyt Buorrella hyvin. Alusta alkaen minulle tuli tunne, että olen osa työryhmää etätyöskentelystä huolimatta. Tähän ovat auttaneet jokaviikkoiset palaverit, joissa käydään vuorotellen läpi kuulumisia ja työtehtäviä ja kaikki myös pääsevät ääneen. Apua on ollut myös helppo pyytää tarvittaessa: tämä on helpottanut omaa töihin kiinni pääsyä ja etenemistä uusien tehtävien pariin.

 

Kokonaisuudet kunniaan

 

Oma harjoittelu keskittyi enimmäkseen Buorren omaan markkinointiin ja sen visuaalisen ilmeen toteuttamiseen mediassa sekä Buorren omilla verkkosivuilla. On hienoa, että harjoittelijalle annettiin heti alkuun vastuuta. Se antoi minulle tunteen, että minuun aidosti luotetaan suunnittelijana. Tehtäviini kuuluivat muun muassa. erilaiset sosiaalisen median julkaisujen ilmeet henkilöstön esittelyistä rekrykuvituksiin ja erilaisiin mainoksiin saakka. Pääsin harjoittelun myöhemmässä vaiheessa myös vastuuhenkilöksi vaasalaisen ostoskeskus GW Gallerian graafisena suunnittelijana. Suunnittelin myös heille sosiaalisen median visuaalista puolta. 

Mielenkiintoisin kokonaisuus jonka harjoitteluni aikana pääsin toteuttamaan oli Buorren Culture Manualin suunnittelu. Tässä projektissa pääsin todella näyttämään osaamistani ja luovuuttani ja tekemään jotain täysin erilaista. Työlle annettiin luovaa vapautta toteutuksen suhteen: toiveena oli, että ilme olisi yhdistettävissä Buorren brändi-ilmeeseen mutta sain tuoda esiin omaa näkemystäni. Culture Manualin lopputuloksesta annettiin positiivista palautetta ja se tuntui rohkaisevalta ja kehittävältä jään innolla odottamaan sitä, että Culture Manual julkaistaan pian osana Buorren verkkosivuja!

 

Yhteistyön voima auttaa kiireen keskelläkin

 

Vaikkakin työn tahti on ollut välillä kiireistä ja olen saanut patistaa itseäni deadlineissa pysymisessä, on työ kuitenkin ollut antoisaa ja olen saanut tunteen, että tekemilläni töillä on merkitystä. Se jos mikä motivoi antamaan parhaansa. Myös työkavereiden tuki on ollut todella tärkeää oman edistyksen kannalta. On hienoa että avun saaminen on niin pienen kynnyksen takana eikä tule tunnetta että on muille vaivaksi. Yhteistyö muiden kanssa sujui mielestäni aina helposti ja tavoitteisiin päästiin ajallaan yhteisvoimin.

Koen kehittyneeni yleisesti osana suurempaa digitoimistoa ja ymmärrän nyt paremmin mitä kaikkea graafiselta suunnittelijalta vaaditaan, jotta pysyy kehityksen vauhdissa mukana. Tämä on toki vahvistanut ammattiosaamistani suunnittelijana sekä työntekijänä ja tästä eteenpäin minun on helpompi myös lähestyä myös muita työnantajia, sillä tiedän mitä odottaa.

Buorre on todella hyvä harjoittelupaikka nuorelle suunnittelijalle, joka kaipaa kokemusta ja haluaa olla osana monipuolisia projekteja. Täällä todellakin pääsee näyttämään taitonsa!

 

Viisi vinkkiäni muille harjoittelusta kiinnostuneille

 

  1. Ole kärsivällinen. Hyvän harjoittelupaikan löytäminen voi viedä aikaa, mutta kun oikea osuu kohdalle, asiat kyllä järjestyvät.
  2. Muista olla oma itsesi! Tätä voi olla välillä vaikea muistaa, mutta työelämässä se aina kannattaa loppujen lopuksi.
  3. Mieti mitä haluat harjoittelupaikaltasi. Kaikki eivät tarjoa välttämättä juuri sinun kehityksesi kannalta hyviä työtehtäviä.
  4. Älä pelkää epäonnistumista tai virheitä. Kaikista kokemuksista oppii jotain!
  5. Jokaisen tie on erilainen. Älä siis vertaile osaamistasi tai kokemustasi liikaa muihin.

 

Harjoittelupaikka kiikarissa?

 

Buorre tarjoaa mielellään kokemusta ja kiinnostavia uramahdollisuuksia myös uransa alkupäässsä oleville tekijöille. Avoimista harjoittelupaikoista tiedotamme aina rekrykanavassamme ura.buorre.fi. Mikäli harjoittelupaikkoja ei ole avoimessa haussa, voit myös klikata urasivuillamme kohtaa Connect ja jättää CV:si meille. Näin voimme tutustua osaamiseesi ja kertoa sinulle suoraan aukeavista harjoittelumahdollisuuksista!

 

Voit myös lähettää meille viestiä yhteydenottolomakkeen kautta!