Harjoittelu toi varmuuden ammatinvalintaan

Buorren harkkari | 12.7.2023
Harjoittelu on opiskelijan reality check. Se herättää monenlaisia tunne-elämyksiä aina jännityksestä iloon ja intoon. Monet tuskailevat saman kysymyksen kanssa: “Olenko oikealla polulla?”. Itse tiedän nyt kompassini osoittaman suunnan.

Koulun penkiltä markkinointitoimistoon 

Syyskuussa 2022 aloin etsiä markkinoinnin alan harjoittelupaikkaa toden teolla. Sain koululta suosituksen Buorresta, sillä Buorre teki jo silloin yhteistyötä Vaasan ammattikorkeakoulun kanssa. Muutaman puhelun jälkeen minulle näytettiin kuin näytettiinkin vihreää valoa ja harjoittelu lyötiin joulun aikaan lukkoon – jes! 

Harjoittelu alkoi tammikuun alussa. En muista, koska viimeksi olisin jännittänyt yhtä paljon. Jännitys osoittautui kuitenkin turhaksi, sillä minut otettiin heti avosylin vastaan. Kaikki kollegat olivat huipputyyppejä ja osaavia ammattilaisia.

Ensimmäisen viikon tarkoituksena oli tutustua toimenkuvaani sekä erilaisiin tehtäviin ja rooleihin yrityksen sisällä. Toisella viikolla minut otettiin mukaan asiakastapaamisiin ja sain nähdä, kuinka asiat oikeasti toimivat. Pääsin myös mukaan suunnittelemaan erilaisia kampanjoita ja tapahtumia. Homma alkoi heti rokkaamaan päästessäni mukaan suunnittelemaan ja ideoimaan: työnteko ei tuntunut enää työltä. Opiskelujen aloittamisesta saakka mukanani kulkenut epävarmuus alavalinnasta osoittautui hetki hetkeltä turhemmaksi – tunsin olevani oikeassa paikassa. 

 

Kuin kotonani

Harjoitteluni kolmas viikko alkoi lounaalla Vaasan toimiston porukan kanssa. Maanantai oli erityinen päivä, sillä agendalla oli Buorren kick off, jossa lanseerattiin yrityksen uusi missio ja visio. Visio oli suunnattu pitkälle tulevaisuuteen ja sen herättämiä ajatuksia käytiin läpi. Kun tuli vuoroni kertoa näkemykseni uudesta visiosta, kerroin kuinka tavoite herätti minussa intoa ja tahdoin olla mukana varmistamassa, että tavoitteisiin päästäisiin. Anne naurahti ja sanoi: ”Kuulostaa siltä, että olisit tulossa meille kesätöihin”. Tajusin, että olin jo nyt unohtanut olevani vasta harjoittelussa.

Seuraavan viikon aikana saimme myyntitiimin kanssa prospektointikoulutusta. Pääsin mukaan myös projektiin, jossa suunniteltiin asiakkaan market entryä ulkomaille. Sain tehtäväkseni tutustua kohdemaan Meta-mainontaan. Tätä tehdessäni tajusin, kuinka isoja eroja eri mainostajien mainosten laadussa oli ja tunsin ylpeyttä ollessani osa alan osaavaa porukkaa.

 

Workshoppailua ja oivalluksia

Viikolla 11 koko Buorren porukka matkusti Tampereelle workshopiin. Meidät jaettiin ryhmiin ja ryhmän jäsenille annettiin uudet roolit: esimerkiksi normaalisti graafikkona työskentelevä saattoi nyt toimia strategina ja strategi pääsi kokeilemaan sisällöntuottajan roolia. Tehtävänä oli lanseerata kuvitteellisen autokorjaamon uusi palvelu. Workshopista ei naurua puuttunut ja monet ryhmät lähestyivät tapausta nimenomaan huumorin kantilta. Meidän ryhmämme ideana oli rajata kohderyhmä vanhuksiin ja luoda auton korjaamisesta sosiaalinen tapahtuma: vanhusten viikon kohokohta. Tehtävän syvempi tarkoitus oli, että koko Buorren tiimi ymmärtäisi markkinoinnin koko prosessin ja minua se ainakin auttoi! 

Viimeisinä viikkoina pääsin mukaan Buorren brändiuudistukseen liittyvään työhön, joka tulee näyttelemään suurta roolia myös omassa opinnäytetyössäni. Saadessani olla mukana tällaisissa projekteissa, en voinut olla tuntematta kiitollisuutta luottamuksesta. Koin, että mielipidettäni ja ideoitani todella kuunneltiin. Vasta viimeisen viikon alkaessa havahduin siihen, että harjoitteluni oli lähes ohi. Oli vaikea ymmärtää, että paluu kouluarkeen olisi jo nyt edessä. Viikkopalaverissa minulle myönnettiin myös ensimmäinen kruununi, eli osoitus hyvin tehdystä työstä. Tämä oli hieno ele työtoverilta – kiitos!

 

Haluan kiittää Buorren tiimiä siitä, kuinka avoimesti he ottivat minut vastaan. Sain aina apua heti kun sitä pyysin, mutta minuun myös luotettiin ja sain tuoda osaamistani esille. Kiitos opettavaisesta harjoittelusta!

-Samuli Heikkilä, Buorren 2023 harjoittelija

Ota yhteyttä!